Ruitersportcentrum De Groene Vallei

Het is tijd een nieuwe weg in te slaan…

2017 komt steeds dichterbij en wij vinden het tijd, mede door wijzigingen die vanuit de KNHS-FNRS komen, de FNRS-proeven zoals we ze tot nu toe altijd georganiseerd hadden, een beetje te wijzigen.

 

Vanaf januari 2017 zijn er nieuwe F proeven. Deze F-proeven zullen voor de deelnemende ruiters makkelijker worden, maar nét omdat deze proeven makkelijker zijn, zal de jury wél strenger gaan jureren. Het strenger jureren is ook niet meer dan logisch, want door het makkelijker maken van de proeven heb je als deelnemer meer aandacht om samen met je pony/paard bijvoorbeeld:

De hoeken te rijden

De raakvlakken te raken

De voltes mooi rond te rijden etc.

 

Het nieuwe boekje waarin de nieuwe F-proeven én ook de theorie vermeldt staan, kunnen jullie tot 1 december aanstaande bij Tonie bestellen. Kosten € 15,-

(Uiteraard zijn deze boeken ook na 1 december te kopen, maar zo weten we hoeveel voorraad er aangekocht moet worden)

 

De F-proeven (dus zonder theorie-gedeelte) met als titel “proevenboekje 2016” kunnen jullie ook eventueel downloaden via www.knhs.nl  of je kunt ook via voornoemde website een “dressuurproeven app” op je telefoon downloaden.

 

Ook zullen wij vanaf januari de F-proeven om de twee maanden gaan organiseren. Zodat er een mogelijkheid bestaat om andere aan F-proeven gerelateerde evenementen te organiseren.

Hierbij denken wij o.a. aan vaardigheidstestjes, lessen specifiek voor zithouding of andere leuke opdrachten.

Doordat we om de twee maanden de proeven gaan organiseren, zijn we van mening dat men vanaf de F6 proef, de proeven nog maar 3 keer behaald hoeven te worden.

Daar waar nodig zal er een overgangsregeling van toepassing zijn. Dit wordt individueel bekeken. De F1 tot en met F5 proeven blijven zoals vanouds.

 

Een andere regel die waarschijnlijk velen weer vergeten zijn of niet meer aan gedacht werd is dat je één proef mag overslaan tussen de F1 en de F5 proeven. Máár de F2 en F4 proef moet je wél rijden, want daar is een theorie test aan verbonden. Dus je mag ervoor kiezen om de F1 óf de F3 óf de F5 over te slaan. Dit moet ieder voor zich bepalen.

 

Ook is de F12 proef toegevoegd aan de proeven waar je een theorie test moet afleggen.

(Voor de duidelijkheid: F2-F4-F6-F8-F10 én F12)

 

Het volgend advies willen we toch écht bij jullie onder de aandacht brengen: Overleg met je instructeur op welke pony of paard je de F-proef wilt rijden én of je voldoende kennis c.q. geoefend hebt om je voor een proef aan te melden. Dit om eventuele teleurstellingen te voorkomen.

Natuurlijk zal het niet zo zijn dat als jullie instructeur aangeeft dat je klaar bent voor de volgend proef, je deze ook direct behaald, maar een instructeur heeft wel meer inzicht en ervaring om je te adviseren. Uiteraard blijft het altijd je eigen beslissing of jij je aanmeldt voor een proef.

 

Indien jullie nog vragen hebben of iets niet duidelijk is… hoor ik dit graag!

 

Gerian Hogenhout

 

 

 

Ruitersport Centrum “De Groene Vallei” v.o.f.

Baamstraat 61
6465 AC Kerkrade

Telefoon
Tonie Esser: 0031-(0)6-53519085
May Esser: 0031-(0)6-13584455
Roy Esser: 0031-(0)6-20564758