Ruitersportcentrum De Groene Vallei

 

Sinds 2004 is RSC de Groene Vallei aangesloten bij de Federatie van Nederlandse Ruitersportcentra (FNRS) en gekwalificeerd als een 4-sterren FNRS-ruitersportcentrum. De FNRS streeft ernaar de kwaliteit van het paardrijden te verhogen en het welzijn van de paarden zo optimaal mogelijk te houden. Ruitersportcentra die zijn aangesloten bij de FNRS voldoen aan de meest actuele eisen op het gebied van onder meer accommodaties, veiligheid, verzekeringen, kennis, kunde en dierenwelzijn. Ze bieden je een breed aanbod van uitstekende ruiteropleidingen. 

Naast de keuring voor het sterrensysteem worden FNRS ruitersportcentra ook op veiligheid gekeurd. Veiligheid is een zeer belangrijk punt van aandacht op ruitersportcentra. Daarom heeft de FNRS het bezitten van het veiligheidscertificaat van Stichting Veilige Paardensport verplicht gesteld voor al haar leden. Voor meer informatie over de FNRS kijk op: http://www.fnrsvoorruiters.nl/

 

Het FNRS Ruiterpaspoort

Het ruiterpaspoort is een officieel, persoonsgebonden en landelijk erkend document voor ruiters. Je kunt bijvoorbeeld in het ruiterpaspoort bijhouden aan welke proevendagen je hebt meegedaan, welke buitenritten je hebt gereden en welke proeven je behaald hebt. 

 

De F-Proeven

Bij RSC 'de Groene Vallei' vinden maandelijks FNRS-proeven plaats. Pension- en manegeklanten krijgen zo de gelegenheid om regelmatig deel te nemen aan een officiële FNRS-wedstrijd. De proeven die op deze dag worden gereden zijn door de FNRS ontwikkeld en worden beoordeeld door juryleden die door de FNRS zijn opgeleid. Natuurlijk moet je in het bezit zijn van een geldig ruiterpaspoort om deel te nemen aan de proeven. 

 

 

 

 

 

 

Ruitersport Centrum “De Groene Vallei” v.o.f.

Baamstraat 61
6465 AC Kerkrade

Telefoon
Tonie Esser: 0031-(0)6-53519085
May Esser: 0031-(0)6-13584455
Roy Esser: 0031-(0)6-20564758