Ruitersportcentrum De Groene Vallei

 

Binnen het RSC worden dagelijks lessen aangeboden, waaraan manege- en pension klanten gezamenlijk kunnen deelnemen. Voor ruiters en amazones die geen eigen paard hebben, bieden wij de mogelijkheid om les te krijgen op een paard of pony van de manege. Momenteel beschikt RSC de Groene Vallei over bijna 30 manegepaarden en -pony’s. Al deze paarden en pony’s zijn ondergebracht in fijne stallen; wij hebben geen stands. De lessen worden gegeven door gediplomeerde instructeurs.

Het lesaanbod binnen RSC de Groene Vallei is divers, zodat er geschikte lessen zijn voor zowel beginnende als gevorderde ruiters. Bij voldoende animo kunnen zelfs speciale programma’s gerealiseerd worden. Individuele aandacht kunnen manege- en pensionklanten krijgen in privélessen. Hierin kan bijvoorbeeld een bepaald onderdeel van je rijkunst bijgeschaafd worden, zoals je zithouding.

 

Longelessen

Wanneer u nog geen ervaring heeft, begint het paardrijden bij RSC de Groene Vallei met individuele longelessen. Tijdens deze lessen houdt uw instructeur het paard aan een lange lijn,  zodat u vertrouwd kunt raken met het paard en kunt leren uw balans te houden. U zult zo de beginselen van het paardrijden leren. Als u dit voldoende onder de knie hebt, kunt u in overleg met uw instructeur uw lessen vervolgen in een van onze groepslessen.   

 

Carousselrijden

Op woensdagavond traint momenteel de carousselgroep van RSC de Groene Vallei. Hierin wordt door een groep van 16 ruiters/amazones figuren gereden op daarbij passende muziek. Deze groep is toegankelijk voor pension- en manegeruiters en staat onder enthousiaste en geduldige leiding van dhr. Mai Esser.

 

 

 

 

 

Ruitersport Centrum “De Groene Vallei” v.o.f.

Baamstraat 61
6465 AC Kerkrade

Telefoon
Tonie Esser: 0031-(0)6-53519085
May Esser: 0031-(0)6-13584455
Roy Esser: 0031-(0)6-20564758